Darbuotojų motyvavimas įmonėje

Tinkamo darbuotojo paieška gali tapti nemenku iššūkiu tiek naujam, tiek jau įsibėgėjusiam verslui. Juk norisi, kad naujas komandos narys ir našiai dirbtų, ir sutartų su kolektyvu, ir būtų patikimas, lojalus. Tokio kandidato paieška ir atranka gali užsitęsti neribotą laiką. Kad šis procesas džiugintų rezultatais, verta atkreipti dėmesį į kelis niuansus, padėsiančius paspartinti šį procesą. 

Neapsiribokite viena paieškų sistema 

Skelbdami apie naujo darbuotojo paiešką tik viename ar poroje darbo skelbimų portalų, labai apribojate paieškų ratą. Taip pat sumenkinate tikimybę sulaukti tinkamų kandidatų dėmesio. Dėl to specialistai rekomenduoja pasinaudoti darbo ieškančiųjų CV peržiūros paslauga ir patiems pasidairyti kandidatų, kuriuos galėtų sudominti jūsų įmonės pasiūlymas. 

Ieškant naujo komandos nario gera praktika – ir esamų darbuotojų rekomendacijos. Galbūt jūsų organizacijoje jau yra darbuotojas, kurį galima paaukštinti ir jūsų kolegos gali jį parekomenduoti. O gal kažkas iš jūsų pažįstamų šiuo metu kaip tik ieško darbo ir puikiai tiktų laisvai pozicijai užimti. 

Nenumokite ranka į socialinių tinklų galimybes 

Šiandien daugelio žmonių gyvenimas vyksta socialiniuose tinkluose. Čia jie skelbia savo asmeninius ir profesinius pasiekimus. Tad kodėl ir jums nepasinaudojus tokia galimybe – paieškoti naujo darbuotojo „Facebook ar Linkedin socialiniuose tinkluose, įgalinant skaitmeninės rinkodaros įrankius? 

Pasiūlykite geresnį atlyginimą 

Jei ieškote rinkoje gerai vertinamo ir kompetentingo darbuotojo, rekomenduojama pagalvoti ir apie investavimą. Norėdami pritraukti dėmesio vertus kandidatus, pasinaudokite puikiai žinoma „gudrybe“ – pasiūlykite didesnį atlyginimą nei siūlo konkurentai. Suprantama, apsvarstę visus „už“ ir „prieš“, nes priėmus naują žmogų į darbą, žodžio laikytis teks. 

Jei neturite galimybės mokėti daugiau, galbūt tai galite kompensuoti kitomis reikšmingomis vertėmis – pavyzdžiui, lankstesniu darbo grafiku, karjeros galimybėmis, palaikančia ir pasitikėjimo kultūrą puoselėjančia darbo aplinka, prasmingomis tobulėjimą skatinančiomis užduotimis ir kt. 

Pasinaudokite personalo atrankos ir verslo konsultavimo įmonių paslaugomis

Jei matote, kad patys vykdyti naujo darbuotojo paieškos ir atrankos neturite galimybių, galite pasinaudoti šias paslaugas teikiančiomis organizacijomis. Jos atliks visas būtinas procedūras, o jums tereikės priimti naują kolegą į kolektyvą. Daugiau apie darbuotojų paiešką ir atranką skaitykite https://emplonet.lt/darbuotoju-paieska-ir-atranka-kaune/

Nusiraminkite: darbuotojų kaita įmonėje normalu 

Laikai, kai darbuotojai vienoje pozicijoje dirbdavo 30 ir daugiau metų, jau praėjo. Šiandien pakankamai normalu, kad išdirbęs 4-erius (JAV) ar 10 metų (Europoje) žmogus kelia sparnus ir ieško kitos darbo vietos, o jūsų organizacijai pokyčiai gali būti ir į naudą.

Ankstesnis straipsnisGeriausios dovanos vyrams pagal pomėgius
Kitas straipsnisDrėgmės Surinkėjai Namuose: Kodėl Jie Būtini ir Kaip Pasirinkti?