Lietuviai sarginius šunis keičia į šunis-draugus

Kiekvienas namuose turintis augintinį galvoja, kaip jį padaryti laimingu, kad jam nieko netrūktų. Šunimis žmonės rūpinasi jau nuo neatmenamų laikų, kaip jie evoliucionavo iš vilkų ir tapo geriausiais žmonių draugais, tačiau nors ir ta draugystė labai ilga, kartais atrodo, jog nežinome, kaip šuniui pakelti nuotaiką. O tai padaryti yra labai lengva, nes naminiam gyvūnėliui didžiausią džiaugsmą kelia buvimas kartu su šeimininku, skanus maistas ir pasivaikščiojimas lauke. Štai tiek nedaug šuniui reikia iki geriausios dienos pasaulyje, dėl to jo kiekviena diena yra nuostabi ir jis taip laukia grįžtant namo šeimininko. Kad šeimininkas galėtų atlikti šiuos du mėgstamiausius šuns ritualus, jam reikia pavadėlio ir šunų maisto, dėl to reikia aptarti, koks maistas ir koks pavadėlis turi būti, kad šuo būtų ne tik laimingas, bet ir sveikas, apsaugotas nuo ligų.

Kalbant apie šunų maistą reikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų, kurie padės nuspręsti, kaip pasirinkti maistą ir jį naudoti:

  • Derėtų augintiniui rinktis maistą, kuris yra be alergenų, jog nesukeltų šuniui alergijos ir nesudarytų problemų, nes netinkamas maistas žaloja šuns žarnyną, jam pasidaro nesveika ir šuo gali pradėti sirgti.
  • Rinktis maistą šunims, kuris yra sveikesnis, su lašiša, daržovėmis. Nepamiršti nuolat pakeisti maisto produktų ingredientus šunimis, kad maistas šuneliui neatsibostų.
  • Jei šuo didelis, rinktis didelių šunų maistą, jei mažas mažų, nes tuomet maisto gabalėliai atitiks geriausiai ir šuo jausis sotus.
  • Valandą laiko prieš valgant, dideliems šunims, nepatartina atlikti fizinių pratimų.
  • Rinktis reikia maistą, kuriame daug vitaminų ir kitų šuniui reikalingų medžiagų, tam kad jis nesirgtų, kailis žvilgėtų.

Visus išvardintus pliusus galite rasti „brit care” šunų maiste iš alphazoo.lt, nes tai vienas iš geriausių maisto produktų šunims, su daugybe gerų ingredientų ir dideliu pasirinkimu, dėl to kiekvienas šuo liks patenkintas. Taip pat galite rasti ir flexi pavadėlį šunims. Mažiems šunims vedžioti tinka visi pavadėliai, kurie yra Jums patogūs, su norimo ilgio virve, tačiau su dideliais šunimis yra sudėtingiau. Dideliems šunims labiausiai tinka flexi automatinis pavadėlis, nes jis yra labai patogus ir turi daugybę privalumų, nes jame esanti virvė pati sugrįžta į pavadėlį, galima rinktis norimą virvės ilgį, pagal tai, kaip norite leisti lakstyti šuniui, bet svarbiausia, kad tinka visiems šunims.

Mylėkite savo augintinius ir jiems pirkite tik geriausios rūšies maistą ir prekes, nes jie yra mūsų geriausi draugai.

Ankstesnis straipsnisKą gali pakeisti namuose televizorių remontas ir kokiu atstumu žiūrėti televizorių?
Kitas straipsnisGėlių puokštės: renkamės pagal progą, bet ko neapsvarstome?

Komentuoti

Please enter your comment!
Please enter your name here