Sauskelnės suaugusiems yra patogi priemonė, kuomet susiduriame su situacijomis, kai tenka pasirūpinti sunkiai sergančiais artimaisiais ar žmonėmis su šlapimo nelaikymo problema. Pirmuoju atveju gulinčių ligonių priežiūra yra sudėtingas ir varginantis dalykas, todėl ieškoma būdų kaip situaciją palengvinti abiems pusėms.

Ko gero dar prieš 20 metų apie sauskelnes suaugusiems niekas nebuvo girdėjęs. Tačiau šiai dienai jos tapo viena iš dažniausiai naudojamų priemonių gulinčių ligonių slaugoje, o taip pat nepakeičiamomis esant šlapimo nelaikymui. Sauskelnėmis prekiauja ne tik įprastos, bet ir internetinės vaistinės. Šiuo metu tokių vienkartinių sauskelnių pasirinkimas išties platus. Na o vienas iš šių priemonių privalumų tas, jog dabar ant sausos ir švarios odos nebeatsiranda bėrimai, kas anksčiau būdavo problema prižiūrint gulinčius ligonius.

Sauskelnių suaugusiems tipai

Suaugusiems skirtos sauskelnės būna 4-jų tipų – atviros, pusiau atviros bei uždaros ir drėgmę sugeriančios kelnaitės. Labiausiai patikimu ir komfortabiliu laikomas uždaras sauskelnių tipas su šonuose esančiais užsegimais. Būtent šios sauskelnės yra tinkamos gulintiems ligoniams.

Atviros ir pusiau atviros sauskelnės yra tinkamos arba labai liekniems, arba apkūniems žmonėms, nepriklausomai nuo to ar jie yra aktyvūs, ar gulintys ligoniai. Tačiau gulintiems nerekomenduojama naudoti sugeriančių kelnaičių, kadangi jos nepritaikytos sugerti didesnį drėgmės kiekį, o be to tokiais atvejais jas nėra patogu naudoti.

Iš ko gaminamos sauskelnės suaugusiems

Sauskelnės yra sudarytos iš dviejų sluoksnių – išorinio ir vidinio. Vidinis sluoksnis beveik visų gamintojų sauskelnėse yra vienodas. Pagrindiniai skirtumai pastebimi lyginant skirtingų gamintojų sauskelnių išorinį sluoksnį. Šis sluoksnis gali būti pralaidus orui – nesudarantis galimybės atsirasti bėrimams arba nepralaidus.

Taip pat, prieš įsigydami sauskelnes suaugusiems atkreipkite dėmesį į jų sudėtį. Jei sauskelnių sudėtyje yra latekso, jis gali sukelti alerginių reakcijų. Todėl latekso turinčias sauskelnes naudokite tik tais atvejais, kuomet esate įsitikinę, jog ligonio lateksas nealergizuoja.

Nemaža dalis gamintojų sauskelnes suaugusiems skirsto į dienines ir naktines, turėdami omenyje, jog dieninės sauskelnės yra mažesnio sugeriamumo, tačiau patogesnės nei naktinės, kurios pasižymi dideliu sugeriamumu. Tačiau kita dalis sauskelnių yra skirstomos pagal sugeriamumo lygmenį. Tokios sauskelnės yra universalios ir patogios naudoti nepriklausomai nuo paros meto.

Sauskelnių suaugusiems dydžiai

Perkant sauskelnes suaugusiam žmogui yra labai svarbu atkreipti dėmesį į jų dydį. Jos neturėtų būti per didelės ar per mažos. Didesnės sauskelnės dar nereiškia jog bus didesnio sugeriamumo. Todėl jei nėra galimybės sauskelnes keisti dažnai, rekomenduojama pasirinkti reikiamo dydžio, bet didesnio sugeriamumo.

Sauskelnių dydžiai dažniausiai nurodomi raidėmis arba skaičiais ant sauskelnių pakuočių. Dauguma gamintojų ant pakuočių nurodo ir dydžių atitikmenis centimetrais, todėl renkantis sauskelnes tereikia išmatuoti ligonio apimtį ties pilvu plačiausioje vietoje.

Sauskelnių dėvėjimas ir fiksacija

Šiuolaikinės sauskelnės suaugusiems ties abiem šonais turi specialius fiksatorius, kurių pagalba iš dalies galima reguliuoti ir sauskelnių apimtį. Fiksatoriai dažniausiai būna daugkartiniai, todėl neatlimpa po sauskelnių patikrinimo ar nepavykus tinkamai uždėti pirmą kartą (daugiau informacijos apie tai kaip uždėti sauskelnes suaugusiajam). Tinkama sauskelnių fiksacija ant žmogaus kūno užtikrins komfortabilų dėvėjimą.

Ankstesnis straipsnisSMS kreditai
Kitas straipsnisEstetinio plombavimo nauda

Komentuoti

Please enter your comment!
Please enter your name here