Billiga fönster
Billiga fönster

Knep för att hitta så billiga fönster som möjligt

För det första är ett bra knep att köpa fönster utomlands, om man t.ex. har vägarna förbi Öst- eller Centraleuropa. Materialen gör att du slipper skrapa färg och måla om stup i kvarten som man förr var van vid att behöva göra. Allt detta betyder att man så klart ha en helt annan hållbarhetstid på nya fönster. Fönster som du köper idag kan du antagligen ha på ditt hus i över 30 år. Många tester har visat att fönster kan hålla i ända upp till 50 år nu för tiden. Detta är bra att ha i åtanke när man ser priser på fönster. Där är nämligen priserna i allmänhet bättre än i Sverige, och för det andra är även utbudet av just billiga fönster, även för dem som bor där, större. Många svenskar reser t.ex. till Polen och Baltikum för att shoppa billiga fönster.

Handlar du hos en vanlig bygghandel på orten där du bor, bör du även alltid försöka pruta ned priset lite. De låga priser beror på bl.a. optimerade produktionsomkostnader och små marginaler. Detta är lättare ju fler fönster det rör sig om. Att rabatter ges när man köper flera fönster är inte ovanligt, så detta är absolut inget man bör dra sig för att göra.

Om du väljer att shoppa billiga fönster utomlands, bör du dock ha i åtanke att alla fönster som säljs utomlands inte uppfyller svenska standarder och kvalitetskrav. Dock är det inte ett bra alternativ för moderna och nya hus, som kräver mer moderna fönster, och dessutom bör man komma ihåg att alla begagnade fönster inte uppfyller de krav på isolering och säkerhet som finns för fönster idag.Detta behöver inte nödvändigtvis vara en nackdel, men det kan i varje fall vara intressant att läsa på om vad som skiljer de fönster som säljs i det land där du funderar på att shoppa från svenska fönster innan köp.

Ett annat bra knep är att leta efter billiga fönster på nätet. På senare år har nämligen ett stort antal olika byggvaruhandlar på nätet startats, och deras priser är ofta mycket bra, dels för att konkurrensen mellan dessa nätbutiker är mycket stor, då det är väldigt lätt att jämföra priserna dem emellan, och dels för att nätbutiker i regel har lägre omkostnader än fysiska butiker.

Vare sig du köper billiga fönster på nätet eller i en fysisk bygghandel, lönar det sig alltid att hålla utkik efter olika kampanjer och reor som förekommer ofta hos båda.

 

Ankstesnis straipsnisAutomobilių ir mikroautobusų nuoma
Kitas straipsnisNebankovní půjčky ihned

Komentuoti

Please enter your comment!
Please enter your name here