Kompiuteriai darbe

Klaviatūros

 

2006 metų pradžioje Kompanija EAO pristatė 12 ir 16 klavišų apšviečiamas apsaugotas klaviatūras, kurios yra atsparios vandeniui, dulkems, ekstramalioms temperatūroms, smūgiams bei vibracijai. Šiai klaviatūrai suteikiama garantija iki „gyvenimo pabaigos“, nes kiekvienas klavišas gali atlaikyti ne mažiau 4 milijonų paspaudimų. Yra įvairūs klaviatūros mygtukų reikšmių variantai [8].

 Klaviatūrų įvairovė

Tų pačių metų pabaigoje kompanija „Wolf King“ pristatė gana originalias klaviatūras „WOLF KING WARRIOR“, kurios pasižymi išskirtinėmis galimybėmis, pritaikytomis žaidimams. Gamintojų teigimu, tokia neįprasta įrenginio konstrukcija leidžia laikyti rankų pirštus natūralioje padėtyje. Iš viso klaviatūroje yra 55 mygtukai.  Jos suderinamos su „Win 98/ME“, „Win 2000“, „Win XP“ [9].

Tais pačiais 2006 metais buvo sukurta vadinamoji „klaviatūrpelė“ („combimouse”) – pelės ir klaviatūros hibridas, kuris susideda iš dviejų dalių – dešinei ir kairei rankai. Ta dalis, kuri skirta dešinei rankai, turi išlenktą formą, iš tolo primenančią pelę. Idėja ta, kad kai žmogus renka tekstą, visi jo pirštai yra virš klavišų, o kai norisi pasinaudoti pele, aprėpia įrenginį tik didžiuoju ir mažuoju pirštu [10].

  Pelės

 

  Pelė – šnipė

2006 metų pradžioje kompanija „Endoacustica“ pristatė originalų pelės modelį, kuris gali padėti įmonės vadovybei sekti, ką jos darbuotojai veikia darbo metu. Pelės korpuse yra paslėptas kondensatorinis mikrofonas bei siųstuvas. Prijungta pelė gaudo visus garso signalus bei perduoda juos siųstuvui-imtuvui. Įrenginiui nereikia jokių papildomų maitinimo šaltinių. Pelė veikia tik tada, kai kompiuteris yra įjungtas [11].

   Nauja „Logitech“ pelė – perversmas kompiuterių valdymo srityje

2006 metų viduryje buvo pristatomos naujos bevielės „Logitech“ pelės „MX Revolution“ ir nešiojamiems kompiuteriams skirta „VX Revolution“, kurios iš esmės keičia skaitmeninių duomenų valdymo praktiką. Abi naujosios pelės turi itin greitą naršymo ratuką „MicroGear Precision Scroll WheelBoth“, kuris gali laisvai suktis net iki septynių sekundžių. Ši pelių savybė leidžia vienu lengvu piršto judesiu praleisti šimtus puslapių [12].

  Kuriamas 1000 ppm spartos spausdintuvas

2006 metų pabaigoje buvo pranešama, jog Izraelio universiteto mokslininkai sukūrė rašalinio spausdintuvo galvutę, kuri teoriškai (galvutė dar nėra pagaminta, aprašyti tik jos veikimo principai) gali spausdinti net iki 1000 puslapių per minutę. Tikimasi, jog šis projektas bus igyvendintas iki 2008 metų.

Tyrėjų Moshe Einat ir Nissim Einat sukurtos „JeTrix“ spausdinimo galvutės veikimo principas panašus į LCD monitorių veikimą. Tradicinės spausdinimo galvutės mechaniškai stumdomos lapo paviršiumi, tuo tarpu „JeTrix“ yra didžiulė ir dengia visą lapą. Tai leidžia visą puslapį atspausdinti vienu ypu bei labai sparčiai [13].

  Monitoriai

 

2004 metų pačioje pradžioje olandų elektronikos kompanija „Philips“ pranešė, jog ketinanti kurti knygos dydžio monitorius, kuriuos bus galima susukti į ritinėlį, kai juo bus nesinaudojama. Šį monitorių, kuris bus 5 colių įstrižainės bus galima susukti į ritinėlį, ne didesnį už tušinuką. Prijungųs šį monitorių prie mobiliojo telefono, bus galima atsisiųsti interneto puslapius, naudotis el. paštu.

2004 metų pabaigoje buvo pristatomas kompanijos Benq 17″ skystųjų kristalų monitorius (FP71E+) su 8 ms atsako laiku! LCD monitoriaus techninės charakteristikos:

  • Rezoliucija: 1280х1024;
  • Spalvų kiekis: 16,2 mln.;
  • Stebėjimo kampas: 140/130 (horizontaliai/vertikaliai);
  • Kontrastas: 500:1;
  • Ryškumas: 300 cd/m2;
  • Atsako laikas: 8 ms;
  • Energijos sąnaudos: 50 w;
  • Svoris: 4,7 kg;
  • Spalvos: juoda/sidabrinė.

Šie skistųjų kristalų monitoriai vis labiau užkariauja rinką, nuolat gerindami savo parametrus.

Ankstesnis straipsnisKompiuterių modeliai
Kitas straipsnisProgramos

Komentuoti

Please enter your comment!
Please enter your name here