Jūsų namuose kasdien mėtosi begalė įvairių kačių žaislų, kurie tarytum seniai yra pamiršti ir katė jais visiškai nesidomi? Jei taip, galbūt atėjo metas permąstyti tai, kokius žaislus jūs perkate savo katei, kartu pasistengiant suprasti, kas jai labiausiai patinka.

Kai šiuolaikinėje rinkoje kačių žaislai pasižymi tokia didele įvairove, visiškai nesunku pasimesti ir pasiduoti labai patraukliai atrodančioms reklamoms, kuriose matote, kaip smagiai katės žaidžia su jums įsigyti siūlomais žaislais. Tačiau kiekviena katė yra skirtinga, todėl norint neprašauti pro šalį, reikėtų atsižvelgti į daug skirtingų veiksnių, apie kuriuos verta pakalbėti išsamiau.

Kačių žaislų saugumas ir patvarumas

Labai svarbu, kad įsitikintumėte, jog kačių žaislai, kurie yra skirti savarankiškam žaidimui, yra visiškai saugūs ir neturi jokių palaidų ar lengvai nuimamų smulkių detalių, kurias katė galėtų praryti ar kurios galėtų ją sužeisti. Todėl nors kartais šeimininkams atrodo, jog kačių žaislai turi būti labai gražūs ir mieli, vis dėlto už jų dizainą daug svarbesnis yra jų saugumas.

Tas pats pasakytina ir apie interaktyvius kačių žaislus. Juos turėtumėte atidžiai įvertinti ne tik įsigyjant, tačiau ir po kiekvieno katės žaidimo seanso, galiausiai padedant juos į saugią vietą, kurioje katė negalėtų jų pasiekti. Taigi, kačių žaislai, kuriuos nuspręsite įsigyti, turi pasižymėti labai aukšta kokybe, patvarumu ir saugumu.

Žaislų katėms tipai

Šiuolaikinėje gyvūnų prekių rinkoje rasite tiek žaislų, skirtų individualiems žaidimams, tiek ir žaislų, kurie yra pritaikyti interaktyviems užsiėmimams. Tačiau nei vieni, nei kiti nėra vieni už kitus geresni ar blogesni. Kiekvienas iš jų turi savų privalumų, todėl turėtumėte pasirūpinti skirtingų tipų kačių žaislais.

Be to, nemanykite, kad jūsų katė visuomet bus užsiėmusi, jei parūpinsite jai žaislus, skirtus individualiems žaidimams. Nors tokių žaislų kaip kamuoliukai, pliušiniai žaislai ar žaislinės pelytės arba žuvytės jūsų katė turi turėti, taip pat reikėtų įsigyti ir kačių žaislų (pvz., lazdelę su plunksnomis), kuriais su savo kate žaistumėte drauge. Taip sustiprinsite tarpusavio ryšį ir kartu paversite savo katę daug laimingesne.

Kačių žaislų formos

Katės iš prigimties yra medžiotojos, todėl labai svarbu, kad kačių žaislai tiek savo judesiais, tiek ir forma joms taip pat primintų grobį. Kačių žaidimo technika yra pagrįsta medžiokle, jos nori persekioti grobį ir galiausiai jį pagauti, tapdamos nugalėtojomis. Todėl ieškodami jūsų katei tinkančių žaislų, būtinai atkreipkite dėmesį ir į tai, ar jie savo išvaizda, dydžiu, forma bei judesiais primena grobį, kurį katė norėtų sumedžioti. Taip pat atsižvelkite į tai, ar katė galės lengvai jį sučiupti, sukąsti, ant jo užšokti ir paėmus į burną nusinešti.

Kiekvienas žaislas yra skirtingas, todėl išbandykite įvairius variantus, žaidimo metu bandydami imituoti skirtingų gyvūnų judesius tiek ant žemės, tiek ir ore. Taip eksperimentuodami galėsite lengviau suprasti, kas geba labiausiai sudominti jūsų katę.

Katės žaislo dydis

Nors katės yra plėšrūnės, jos tikrai nebandys sumedžioti už jas didesnio grobio, todėl jos visuomet atsižvelgia į potencialaus grobio dydį. Jei nupirksite savo katei žaislą, kuris bus per didelis, ji greičiausiai juo visiškai nesidomės arba priešingai – laikys priešininku ir nuolatos su juo „kovos“, nepatirdama jokio žaidimo malonumo. Todėl pasistenkite pasirinkti tokius žaislus, kurie būtų jūsų katei tinkamo dydžio.

Žaislų skleidžiami garsai

Tai yra dar vienas svarbus veiksnys, į kurį turėtumėte atsižvelgti ieškodami jūsų katei tinkamo žaislo. Pastebima, kad nemaža dalis kačių dažnai bijo įvairius neįprastus garsus skleidžiančių žaislų, todėl jei renkatės garsą skleidžiantį katės žaislą, įsitikinkite, kad jis nėra trikdantis ir galintis išgąsdinti jūsų katę. Kačių klausa yra ypatingai jautri, todėl žaislo skleidžiamas garsas turėtų būti pakankamai tylus.

Ankstesnis straipsnisPlastikiniai langai Šiauliuose, kaip pasirinkti geriausią variantą?
Kitas straipsnisDovanos darbuotojams Kalėdoms ir kitos motyvacinės priemonės