Moteriški drabužiai

Vakarinės suknelės

Moteris, lydima fraku arba smokingu apsirengusio vyriškio, būtinai privalo vilkėti ilga vakarine suknele.

Sudėtingas klausimas kaipgi išsirinkti suknelę tokiam pobūviui moteris turėtų atsižvelgti į savo amžių bei figūros proporcijas. Mados profesionalai pripažįsta: aprangos stilių diktuoja mūsų pačių kūnas.

Net jaunai moteriai, nepasižyminčiai gera figūra reikėtų atsakingiau rinktis suknelių siluetą. Moteriškas formas itin pabrėžiantys drabužiai išryškina figūros proporcijas. Geriau atrodys suknelė kirpta po krūtine mažiau prigludusio silueto. Vyresnio amžiaus moterims rinktis šviesių spalvų tonus, nes tamsių spalvų tone išryškėja raukšlės. Net ir prie jų, mėgstamos juodos spalvos vertėtų parinkti šviesių perlų vėrinį arba juodą spalvą keisti mėlyna. Prie vakarinių suknelių paprastai gali būti mūvimos ilgos pirštinės, šaliai.

Žilsterėjusius plaukus patartina būtinai dažyti. ilgų palukų šukuosena tik tada atrodo gražiai kai plaukai vešlūs ir stiprūs. Trumpų plaukų šukuosena paslepia plauko silpnumą. Jei klubai platūs trumpai palukų kirpti nepatartina ir atvirkščiai. Atsižvelgdama moteris į savo amžių taip pat neturėtų naudoti ryškios kosmetikos – tuomet veido įkritimai ar gilesni šešėliai tampa ne tokie pastebimi.

Jaunoms ir turinčioms gerą figūrą moterims išsirinkti vakarinę suknelę kur kas lengviau čia tiks ir visiškai prigludusio silueto suknelės taip pat medžiagų spalvų įvairovė kur kas platesnė. Tereikės priderinti prie plaukų spalvos bei odos atspalvio. Ir paskutinį tašką padės gerai pasirinkti aksesuarai – jie paprastai pagyvina bet kokio amžiaus moters išvaizdą. Tai papuošalai, avalynė (aukštakulniai bateliai arba basutės).

Suknelės ir kostiumėliai

Kaip vyras dėvi kostiumą moters drabužiams keliami kiek mažesni reikalavimai – suknelę gali pakeisti kostiumėlis. Taip pat moteriai paliekama teisė spręsti kokio ilgio turėtų būti jos drabužis. Renkantis suknelę ar kostiumėlis kaip ir visada moteris turėtų atsižvelgti i savo kojų bei visos figūros proporcijos, nepamirštant savo amžiaus. Audiniai turėtų tik kokybiški kaip ir aksesuarai turėtų derėti prie pasirinkto stiliaus drabužių. Iškilmėms bet kuri moteris maloniai apsirengs suknele arba dėvės bliuskutę ir sijoną. Na, o veiklos moteris visada žino, kad nepriekaištingai pasirinktas garderobas , kaip ir perspektyvus verslo planas – sėkmingos karjeros pamatas. Dalyvavimo stiliaus drabužiai tiesiog pasmerkti sėkmei, o šio stiliaus istorija drąsiai būtų galima vadinti – ledkalnio viršūne. XX amžiaus moterys stengėsi po truputį ištrūkti iš vyrijos vadovaujamo pasaulio ir žengti pirmuosius žingsnius karjeros ar netgi savo verslo link. Tuomet ir ėmėsi formuotis santūraus dalykinio stiliaus užuomazgos, kaip priešprieša vadinamajai grožio epochai , kuriai buvo būdingas puošnumas, detalių gausa, nerūpestinga nuotaika (pastarąjį pripažino stilių iš vyrų kišenės gyvenusios damos). Tradicinis pirmųjų dirbančių moterų garderobas atrodė maždaug taip: balta palaidinė juodas sijonėlis ir minimumas papuošalų. Nuo 1990 moters garderobas nepažystamai pasikeitė kostiumėliai derinami įvairesnių spalvų. Dėka dizainerių buvo sukurtas tiesiog supermoters kultas. Kuris patenkino veiklių moterų kaprizus.

Ankstesnis straipsnisVyriški drabužiai
Kitas straipsnisDraudimo paslaugų produktas

Komentuoti

Please enter your comment!
Please enter your name here